Training/coaching

 • Zoekt u samen met uw collega’s naar een manier waarop u beeldend onderwijs een plek kunt geven in uw onderwijsaanbod?
 • Wilt u alle teamleden enthousiast krijgen voor een methode?
 • Zijn de creatieve materialen en technieken u niet meer eigen?

Wij zien het als een enorme uitdaging een team met alle neuzen één kant op te krijgen, zodat beeldend onderwijs een goede en structurele plek krijgt in uw wekelijkse schoolprogramma.

Voorafgaand aan een training en/of coaching, zullen wij samen met de directie en/of cultuur coördinatoren afstemmen welke ondersteuning van ons wenselijk is. De specifieke hulpvraag en de beginsituatie van uw school is hierbij erg belangrijk om te weten voor ons.

Een aantal van onze trainings- en coaching vormen:
 
 • Voorlichting geven over BEELD-ig:
  Presentatie BEELD-ig; Hoe werk je als leerling, leerkracht en team met de methode? (eenmalig)
 • Studiedag “Beeldend”:
  Tijdens deze studiedag laten wij een team creatieve materialen en technieken (her)ontdekken middels een circuit. We bespreken hoe het vak beeldend nu uitgevoerd wordt en bekijken met de deelnemers of er nog winst te behalen valt op alle mogelijke vlakken. Daarnaast zal er dan ook een presentatie over BEELD-ig gegeven worden.Kijk voor foto’s van een studiedag onder het kopje (in het) nieuws!
 • Implementeren van BEELD-ig:
  Begeleiden van het implementatieproces van de methode (tweemalig excl. de voorlichting of de studiedag)
 • Leergang “Een creatief proces”:
  De leergang bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur. Een deel van alle bijeenkomsten is praktisch. U gaat dan zelf bezig met het (her)ontdekken van creatieve materialen en technieken. Zoekt u naar een manier waarop u beeldend onderwijs een goede, structurele plek kunt geven in uw weekprogramma? Wilt u leren procesmatig te werken bij beeldend onderwijs? Zijn de creatieve materialen en technieken u niet (meer) eigen? Leert u graag door een combinatie van luisteren en praktisch bezig zijn? Dan is deze leergang iets voor u, uw team of uw stichting/scholengemeenschap.
 
Heeft u een vraag over een trainings- en of coaching vorm, dan mag u ons altijd mailen!